Paul och Linus – Älska i natten (1987)

 

Den här låten har för ovanlighetens skull fått ”leva sitt eget liv” på YouTubekanalen i ett par dagar, d v s att jag inte skrivit om eller länkat till den. Men, den verkar ändå ha fått en viss spridning. Kul!

Paul och Linus - Alska i nattenOch vad är då detta? Ja, vad ska man säga – en ganska typiskt småsynthig popdänga, som faktiskt skulle kunna varit släppt något senare. Om man ska vara petig, och nästan onödigt nördig, så låter den mer 1991 än 1987 :) Paul och Linus, som ju killarna på bilden alltså heter, är Paul (Pål) Svenre och Linus Bergström, där inte minst Pål senare blev ett välkänt namn för alla som läser det finstilta på skivomslagen i och med att han medverkade på massor av utgivningar och inspelningar under 90-talet, t ex med Orup, Lisa Nilsson, Titiyo och Robyn. Men, här är han alltså ’bara’ ena halvan av en skönt naiv popduo, som mig veterligen bara gav ifrån sig den här singeln. Som sagt, låten är en typisk liten popdänga med bra driv i refrängen, och som sagt fullständigt bortglömd – och detta trots lyrik på oslagbar nivå. ”Vi älskade i natten, men trampade vatten”…

Paul och Linus – Älska i natten
(L.Bergström-P.Svenre)
1987, Grammofon AB Electra
Producerad av Wellerfors-Bergström-Svenre

[wpdevart_youtube]nQtRq5kdMiw[/wpdevart_youtube]

…och här är B-sidan också…

[wpdevart_youtube]X4gNATaYK0Q[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *