Dusty Pew – okänd synthpoppärla från Norge

 

Tänk att det fortfarande är möjligt att man kan ramla över en gammal singel man inte kände till, och som gör en alldeles lycklig ända ut i öronsnibbarna. Den här blev jag dessutom övertalad att köpa, så tack Per Aksel ;-)

Dusty Pew ADusty Pew var alltså ett norskt band som, enligt ’säljsnacket’ i lördags, släppte två singlar och ett album, men det var bara på debutsingeln som de höll sig till synthpopen – senare förlorades de tydligen i gitarrernas och indieromantikens käftar.

Slöseri på potential får man väl ändå säga när man hör I Will Be There, och inte minst B-sidans Apathy. Den förstnämnda dras väl ner en del av en inte helt 100%-ig sånginsats i verserna, men på B-sidan är det den bättre av den 2-3 sångarna (enligt Discogs…) som är ensamt ansvarig. Dusty Pew skulle med Apathy i min värld lätt platsa i samma andetag som deras samtida brittiska kollegor – en riktig pärla. Vad säger du?

 

Dusty Pew – I Will Be There + Apathy
(Dusty Pew, Ø.B. Haaland)
1988, S-Forlaget

[wpdevart_youtube]0qDtBzBTVIo[/wpdevart_youtube]

[wpdevart_youtube]hid-eTvf1Ms[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *