Stormby’s Swedish 80s Pop Megamix

Beatbox.se har som bekant vuxit från att ha varit en liten blogg där jag tänkte dela med mig av lite bortglömda singlar till att idag faktiskt vara ett varumärke som folk känner igen och som associeras med såväl festivaler som skivutgivningar. Men, som jag då och då försöker påpeka – kärnan utgörs alltid av min passion för en ganska avgränsad del av det som slarvigt kallas ”80-talsmusik”. I den kärnan finns italo discon, för mig definierad av bolaget Beat Box, och där finns i ännu högre grad den svenska pop/euro/swetalon från främst andra halvan av 80-talet. De välbekanta artisterna som Lili & Susie, Secret Service, Style, Paul Rein – och de mer bortglömda/”perifera” som Baton Rouge, Katz, Fake, Neopop.

I förra veckan skickade Matt ’Stormby’ Eriksson en mix som han hade gjort för eget bruk och bad om respons och eventuella förslag på låtar som skulle kunna passa in. Jag blev eld och lågor över såväl själva mixen som urvalet på låtar – och svarade med en mapp med massor av låtar och ”krävde” att han skulle publicera mixen när/om han fixat färdigt med den.

Några dagar senare hade mixen vuxit från ca 35 minuter till nästan det dubbla och när jag fick den var det dessutom med löftet om att få publicera den. Sagt och gjort, jag fixade till en omslagsbild och lade upp den – och här är den. I skrivande stund (två dygn efter publicering) är den etta på Mixclouds ”Pop Trending” lista för Sverige. Och det måste jag säga, fy fasen så bra det blev!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *