Rou Nouz – svenska doldisar är tillbaka! Del 2

Ja, låt mig fortsätta där jag slutade i ren förvåning för en dryg vecka sedan när jag av en tillfällighet ramlade över en i högsta grad levande Facebook-sida för de gamla bortglömda 80-talarna Rou Nouz, som fram tills då bara funnits i mitt medvetande som bandet bakom låten och singeln Erotic Girl som släpptes 1987, som jag vet är och varit en ganska eftertraktad pjäs i mina kretsar. Efter min insikt om att bandet verkade finnas, hade släppt fler låtar och nu tänkte göra comeback på riktigt, så tog jag kontakt med dem och bad att få veta lite mer. Här berättar en av ursprungsmedlemmarna Anders von Tell om vad som hände för drygt 30 år sen och varför de är tillbaka…

”Bandet bildades 1986 av Magnus Carlsson och mig själv, Anders von Tell och utgångsorten är Skara där jag bodde. Magnus hade coola låtidéer och jag satte melodi och text. Låtarna ”Erotic Girl” och ”You Said” växte fram och vi behövde en sångerska till våra demoversioner. Vi fick tag i Marita, då Andersson, i dag Geszti. Hon hade den där pitchen i rösten som vi sökte. Efter ett tag så fick Maritas chef Sören Eklund lyssna på låtarna och ville spela in i sin studio i Ardala. Av det där blev singeln till. Då bestod bandet även av Roger Ljunggren på gitarr. Erotic Girl spelades en del på Radio Skaraborg och där någonstans hörde en tysk radiokille, Wolfgang Mater, låten och presenterade den på Hitparade listan i Tyskland. Helt plötsligt var vi i tysk radio.

Låten hade max 10 veckor på listan och vi bubblade in på plats 7 om jag minns rätt. Sen vete tusan vad som hände men någon vecka senare låg vi trea och helt plötsligt etta. Tyvärr följdes detta inte upp och karriären i Tyskland blev endast en förstaplats på den listan.

Rou Nouz, typ 1988 – Anders von Tell, Håkan Torpenberg, Marita Geszti

Här hemma i Skaraborg lirade vi en del runt i länet, som längst var vi i Säffle :-) Medlemmar kom och gick men kärntruppen bestod. Efter att Roger hoppade av kom Håkan Johansson, nu Torpenberg, in i bandet och delade på låtskrivandet med oss andra. Under 1988 så rann bandet ut i sanden, vet egentligen inte varför, men så blev det. Håkan och jag började spela i ett annat band (bl a Inger Nordström & Her Rhinestone Band, reds anm) och de andra gjorde sitt.

Rou Nouz – Stefan Bertilsson, Marita Andersson, Anders von Tell, Håkan Torpenberg + saknas Magnus Carlsson . Foto: Tarja Liedberg

Förra året fyllde Marita 50 år. Då var Håkan och jag där och då föddes idén om en återförening. Vi kontaktade vår gamla basist Stefan Bertilsson och Magnus. Resultatet blev nu att de gamla låtarna har spelats in på nytt men vi har även i dagsläget spelat in en helt tidigare outgiven låt, ”Follow your heart” och den kommer på Spotify om ca två veckor. Vi har fler gamla låtar som ligger och vi hoppas att även dessa kommer ut efter hand.

Nu kommer vi också att lira live på Ljusfestivalen i Grästorp den 5 oktober och det skall bli otroligt kul. Vi är superladdade! Förresten, du undrar kanske varifrån namnet Rou Nouz kommer? Jag lirade på Sonortrummor under 80 talet,, vänd på Sonor så har du det,, RO(u) NO(u)S(z) :-)”

 

Ja, det finns ju inte mycket att tillägga förutom att de där två veckorna har gått, och just idag finns Follow Your Heart ute, en låt som alltså skrevs 1987, men spelats in först i år 2019. Som ett redigt årgångsvin alltså ;-)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *