Rou Nouz – svenska doldisar är tillbaka!

Jag ska försöka sansa mig och skriva tydligt, men jag ”tappade koncepten” en aning för en stund sedan. Satt och bläddrade i en mapp med bortglömda låtar som redan borde lagts upp här på bloggen, och bestämde mig för att kolla om någon annan kanske hade lagt upp en specifik låt på YouTube. Jodå, FB-sidan Veckans Vinyl hade gjorde det för bara någon månad sedan, men dessutom noterade jag att där fanns ett ”automatgenererat” klipp – vilket innebär att låten ifråga finns på Spotify. Lite sökande senare och jag sitter som sagt här med tappad haka…   

Svenska bandet Rou Nouz släppte singeln ”Erotic Girl” 1987, en singel som har varit hyfsat eftertraktad i de kretsar som liksom jag uppskattar dylika bortglömda pärlor från et gyllene årtiondet. Men, ”ingen” har vetat nåt mer om dem än det som står på omslaget, tills nu. I nådens år 2019 har alltså fyra västgötar bestämt sig för att återuppliva sitt gamla band, skaffat sig en Facebook-sida, lägger upp tidigare outgivet på Spotify, tänker släppa nytt och spela live. Var det nån som sa att 80-talet ÄR tillbaka för att stanna?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *