Den skamlösa hyllningen till 80-talet fortsätter – bandet 1984 är tillbaka!

När Ljungbysonen Magnus Carlsson (producent och låtskrivare under namnet Retroteque, med förflutet i bl a synthpopbandet Candide) tillfrågades om att framföra en låt på barndomsvännens 50-årsfest i våras, så inleddes något som vi i skrivande stund inte vet var det kommer att sluta. Kompisgänget från 80-talet skulle komma att bli bandet 1984 för en kväll och låten ”1984 (I rock och stövlar och stylat hår)” skrevs för att framföras endast på nämnda fest. Redan på förhand förstod man dock att det fanns intresse för att bandet och låten skulle leva vidare, och så blev det.

”1984 (I rock…)” släpptes just innan sommaren och blev en omedelbar succé som spelats och sjungits med i på många fester och 80-talsdoftande dansgolv i sommar. Den plockades även upp av P4 Kronoberg och låg under några veckor också på Svenska Närradiolistan. Dessutom gjorde bandet ett exklusivt framträdande på italo disco-festivalen #BEATBOXGBG Göteborg, där legendariska Ken Laszlo och Trans-X var huvudakter. Efter detta har bandet, som består av Magnus Carlsson, Patrik Holm-Thisner, Henrik Wästfelt, Micael Simonsson och Patrik E Perslow, bestämt sig för att dansa mer än en sommar….

För att knyta an till rubriken. När 1984 släppte sin självbetitlade debutlåt just innan sommaren, så kallade vi det för ”en skamlös hyllning till 80-talet”, och det finns ingen anledning att säga nåt annat när de nu är tillbaka med uppföljaren ”Synthpop och filmen G”. Temat är än en gång en nostalgisk återblick på livet som synthare i småländska Ljungby på 80-talet, med lokala referenser som Skivcity, Teresa och Buffalo samt mer generella företeelser som moviebox, silverarmband, lucianatt med Peters Popshow och inte minst drömmen om att ”bada som i filmen G”. Skamlöst, som sagt, och allt detta med ett sound hämtat från italo disco och de brittiska hi-nrg-kungar som Dead or Alive, Stock-Aitken-Waterman och varför inte Pet Shop Boys.

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *