Francesca e Luigi – italo och glittrande pop från Göteborg!

Häromåret uppmärksammades vad som kallades en lokal ”italo disco-våg” i Göteborg av tidningen GP. Jag vet inte hur mycket det egentligen var med den där vågen, men ett av banden som lyftes fram var Italo Bitches, och de har ju i varje fall efteråt lyckats göra sig ett namn långt utanför Göteborg.

Ett annat namn som omnämndes i artikeln var Francesca e Luigi, en akt som jag har haft en alldeles för lång startsträcka inför att ta till mig, måste erkännas. Men, det sägs ju att det aldrig är för sent att ändra sig, eller i det här fallet att öppna ögon och öron. Tack till Schlagervännernas Emil Löftström som enträget påpekat att jag borde skärpa mig. Så, efter Italove, Carino Cat, nämnda Italo Bitches m fl – låt mig konstatera att här är nästa svenska akt att placera på den glittrande new generation-himlen.

Francesca och Luigi heter egentligen Jessica Brannefors och Martin Permer, vilka helt enkelt bestämt sig för att gå all-in på ofrånkomliga refränger, smittande melodislingor och over-the-top appearance. De har släppt ifrån sig ett helt gäng grymma pop- och italolåtar (med tillhörande videoklipp) under de senaste två åren, njut av några av dem här nedan, så lovar jag att återkomma när jag vet mer ;-)

1 thought on “Francesca e Luigi – italo och glittrande pop från Göteborg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *