En kortlivad bekantskap är kvällens teaser inför Top Gear

Ankie Bagger, Fingerprints och igår en outgiven låt av Beatbox.se-favoriterna Small, Fat’n Beautiful – vad kan vi bjuda på idag i vårt uppsnack inför Top Gears andra säsong som har ”nypremiär” på midsommarafton?

Jo minsann, även idag blir det ett band som jag räknar till själva definitionen av det som låg bakom bloggens tillkomst för 8,5 år sedan. Jag kallar det ”svensk vinyl”, även om jag själv har många av de albumen på CD :) Som det här till exempel.

Carmen Kane var en kortlivad liten bekantskap runt årsskiftet 1989-1990, efter att videon till Sorry If I Broke Your Heart visats i TV. Jag minns faktiskt inte alls detaljerna kring i vilket sammanhang den visades, men jag minns att låten blev ganska populär och t o m fick två veckor i de nedre regionerna av Trackslistan. Det efterföljande albumet Number One lovade mer, både vad gäller titeln och inte minst hitpotentialen. Men, några fler hits blev det inte. Det blev inget mer alls faktiskt. Och vad hände sedan med den karismatiska sångerskan Victoria Voxa och de tre bröderna Borgfors? I don’t know…

Som sagt, den officiella videon till Sorry If Broke Your Heart fick en del uppmärksamhet och finns att finna på YouTube, men ett scenframträdande har fram tills nu lyst med sin frånvaro. Här är Carmen Kane i Top Gear, den 27 oktober 1989.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *