Nytt smakprov inför Top Gear – outgiven låt!

Först ett svettigt performance av Where Were You Last Night signerat Ankie Bagger, följt av gårdagens sköna klipp med Fingerprints framförandes Time Is All We Need. Det tar oss till kvällens sejour av ”Uppsnack inför andra säsongen av Top Gear” – och ikväll blir det än mer exklusivt! Vi snackar om en låt som aldrig gavs ut, och då kanske enbart framfördes just den där fredagskvällen i Nordic Channels studio i Stocksund.

Och, vi snackar om ett typiskt Beatbox.se-band! Ja, ni vet, ett sånt där band som max släppte ett album och några singlar, och på sin höjd tog sig in någon enstaka vecka i botten av Trackslistan. På sin höjd…

Small, Fat’n Beautiful. Vem? Vilka? Ja, så brukar de flesta reagera när jag nämner dem i min uppräkning av kul och bra grejer från det sena svenska 80-talet som aldrig slog. De var i alla fall envisa och släppte hela fem singlar innan de (eller skivbolaget?) gav upp. Troligen är det den planerade sjätte singeln vi möter i det här klippet från Top Gear den 6 oktober 1989. Läs gärna mitt inlägg från 2013 om ”bagatellen jag inte vill glömma bort” för lite fler exempel på hur de lät.

Den officiella historien om bandet var annars den att Niklas Bergkvist (som var med på båda Shanghai-plattorna) fick panik när Shanghai splittrades: – ”Jag var aldrig den drivande motorn i bandet, dessutom är jag liten och ful. Jag såg framför mig hur jag tvingades jobba på fabriksgolvet på Scania. Men jag ville ju fortsätta jobba med musik och kom att tänka på Stefan ’Gurra’ Gustavsson, en gammal kompis som jag hade lekt med i studion. Kontrasten mellan mig, en smal, liten kille på 52 kilo och Gurra på 116 kilo var kanon – nu behövde vi bara en snygg sångare…”  Valet föll på hårdrockssångaren Rickard ’Rille’ Torgrimsson, som alltså fick komplettera ”Small” och ”Fat”, genom att vara ”Beautiful”. Japp, så kunde man resonera 1988…

Som sagt, kolla runt på bloggen efter tidigare låtar av Small, Fat’n Beautiful och avnjut här det exklusiva framförandet av Vackra flickor som alltså än idag är outgiven…

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *