En julcover från 2012 med Electric City Cowboys – innan de ens själva visste att de hette så…

Hur är det med julstämningen!? Låt mig bidra med något som kanske inte så många känner till. Våren 2016 snubblade jag över EPn Spinning Around med några som kallade sig Electric City Cowboys. Den där EPn gjorde så starkt intryck på mig att jag bokade dem på stående fot till första BeatboxLive i oktober samma år, och ja, ”på den vägen är det” – när jag bara lite senare bestämde mig för att börja ge ut skivor så blev ECC (som vi allt oftare kallar dem idag) ett återkommande band på mina släpp.

Vad jag inte visste 2016 var att de redan då var ’old news’ i Karlshamn och Blekinge. Nästa år är det 10 år sedan de bestämde sig för att börja göra musik tillsammans och långt innan de släppte något ”på riktigt” eller ens kallade sig för Electric City Cowboys, så hade de en idé – bl a tänkte de sig att göra en jullåtscover varje år. Första julen, 2012, lät det så här 🕯🎄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *