Baton Rouge – Gabriella (1986)

baton-rouge-gabriella

Trots att de faktiskt mig veterligen bara släppte två singlar, eller kanske just därför, så är Baton Rouge exakt vad ”Svensk Vinyl” handlar om – sjukt bra, helt okända, men med medlemmar som senare dykt upp lite här och där. Minns att de under en period fick artiklar och t o m s k ”bildspecial” i OKEJ, som verkade vilja hjälpa till att göra dem till stjärnor. Dock gick det inte riktigt den vägen…

Lars McLachlan, som får anses ha varit “hjärnan” bakom gruppen, låg bl a bakom såväl Drängarna som Smurfcovers i mitten av 90-talet, men innan dess levererade han en rad kanonlåtar till både sig själv och andra artister. Gamle Noice-stjärnan Peo Thyrén producerade den här och många andra McLachlan-låtar under den här perioden…

Förutom Lars McLachlan på sång, så bestod bandet av Johan Johansson och Dieter Hallén på keyboards. Den senare kallar sig idag Dieter Schöön och gör experimentella indiegrejer…

Baton Rouge – Gabriella
(Lars McLachlan)
1986, Sonet Grammofon
Producerad av Peo Thyrén

 

4 thoughts on “Baton Rouge – Gabriella (1986)

  1. Baton Rouge var 1986 ett varumärkesregistrerat namn på ett annat svenskt band, vilket ignorerades av Sonet till en början.
    Under samma år spelade det registrerade Baton Rouge bl a förband till Kim Larsen.

    1. Ett svenskt band också alltså? Intressant! Jag har koll på att det fanns ett amerikanskt hårdrocksband med samma namn.

  2. En rolig anekdot om Lars McLachlan är att det var han som gav ut den där bras-videon på vhs som blev succé nån vinter på 90-talet. Steget är kanske inte så långt därifrån till Smurfhits. Där stålarna finns :)

    1. …och som sagt Drängarna, icke att förglömma! Men det där med brasvideon visste jag inte, vilken kille :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *