Trixie – If You Walk Away (1988)

 

Trixie - If You Walk Away”Shanghai-related” – för varken första eller sista gången! Micke Ellgren och Anders Eliasson (tidigare Page och senare musikalisk motor i Lambretta) kom in i Shanghai i samband med omgrupperingen inför det andra albumet. Efter att bandet sedan splittrats fortsatte dessa herrar tillsammans, f ö på samma bolag som Uffe Söderberg – Eurozont, en kortlivad popsatsning från Bert Karlsson.

Trixie kallades alltså deras gemensamma projekt, där de tillsammans med norsksvenska sångerskan Ragnhild Røstad producerade några mindre hits (bl a ”From Head To Toe”, skriven av Per Gessle) och ett underskattat, ruskigt bra, självbetitlat album 1989.

Det här är debutsingeln, som här presenteras i en tidstypisk 12″ remix, vilken jag själv minns väl när den spelades i Clabbes Rakt Över Disc 1988.

Trixie – If You Walk Away (12″ Remix)
1988 TMC/Eurozont (Eliasson/Ellgren/Colegate/Rostad)
Producent: Anders Eliasson, Michael Ellgren

 

EDIT 190106: Många av de gamla pärlorna dyker upp digitalt. Här är Trixies fantastiska album på Spotify:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *