Plirum – Tomtar (1988)

Plirum - Tomtar

Kanske egentligen inte en låt som jag skulle prioriterat så här ”tidigt” i bloggen, men är det jul så är det. Eller ja, det var iaf jul då jag postade den i den första versionen av bloggen, för någon vecka sedan…

I vilket fall, artisten/bandet passar ju i varje fall definitivt in – några singlar under det sena 80-talet och sen ingenting. Just den här låten dök upp på några julsamlingar, och spelades en del på radio – men i övrigt är ”bandet” (?) Plirum gåta för mig. Jag misstänker dock att det hela är en pseudonym för Jocke Bergman, som skrivit låten och som inte minst samma år låg bakom en långt mer framgångsrik julhit – Werner & Werners Vår julskinka har rymt, samt tidigare bl a Fredrik Willstrands Melodifestivalare Fem i tolv.

Plirum – Tomtar
(Bergman)
1988, Little Big Apple Records – LBAS 1054
Producerad av ”Tre Små Nissar”

 

 

1 thought on “Plirum – Tomtar (1988)

  1. Min absoluta favoritjullåt! Hittade den tyvärr aldrig på singel när den väl spelades på radion, men hittade både den och singeln Fade away på blocket för några år sedan. Två givna inköp! Fade away skrevs även den av Jocke Bergman, men tillsammans med en viss Roy Colegate som var med och skapade många godbitar under 80-talet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *