Annica Boller – Saint Paul de Vence (1984)

Annica Boller verkar ha varit lite halvkänd just i början av 80-talet, dels i egenskap av Ted Gärdestads flickvän och hans duettpartner i Melodifestivalen 1980 och dels som anförare av bandet Rock de Luxe som hade en hit med Rym en dag 1979.

annica+boller+001_Hon solodebuterade 1981 och släppte 1982 den Secret Service-producerade Carrie Ann (Summer’s back in town), vilket verkade ha givit mersmak. Samarbetet fortsatte i form av ett antal singlar 1984-1986 och ett sorgligt underskattat album, All The Songs, 1986.

Under den här perioden hade Secret Service stora framgångar på kontinenten, främst i Frankrike, och producerade bl a ett antal franska artister – vilket också avspeglar sig på temat i flera av Annica Bollers låtar på albumet.

Intressant att notera är också att flera av låtarna på albumet senare dök upp på singlar och album med andra Secret Service-producerade artister som Lili & Sussie och Ankie Bagger. Efter nämnda album verkar Annica Bollers fortsatta skivkarriär inskränkts sig till gästspel hos bl a Björn J:son Lindh och Anne-Lie Rydé samt kör åt Electric Banana Band.

Annica Boller ‎- Saint-Paul De Vence
(Norell-Oson)
1984, Sonet Grammofon

Producerad av Secret Service

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *