Great Guns – Walk Me Through The Storm (1987)

 

Great Guns är synonymt med Russ Rydén, som tio år tidigare hade bildat new wave-bandet Strasse tillsammans med Kaj Zack (se Attaboy). De hade en del framgångar och samarbetade, som tidigare nämnts, bl a med Midge Ure från Ultravox på albumet Följa John 1981. Bandet splittrades sedan och återförenades 2001 (med Russ och Max Abbey som enda kvarvarande originalmedlemmar) och de släppte  några album under mitten av 00-talet. Men, vad gjorde Russ Rydén under tiden däremellan?

RussRydenJa, det jag vet är i alla fall att han släppte några singlar under 80-talet och senare har haft ett flertal konstutställningar. De där singlarna blev inga större succéer, som bäst gick det nog just för Walk Me Through The Storm som nådde en bubblarplats på Tracks i december 1987. Låten skrevs av en annan f d Strassemedlem, Mats West (se återigen Attaboy) och producerades av Dan Sundqvist (f d medlem i Olle Ljungströms Reeperbahn och producent för ett otal svenska artister).

Great Guns – Walk Me Through The Storm
(M.West)
1986 WEA/Metronome

Producerad av Dan Sundqvist

 

 

1 thought on “Great Guns – Walk Me Through The Storm (1987)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *