Moby Dick – Song From The Radio (1988)

Moby Dick - Song From The RadioÄnnu ett typiskt band i min vinylsingelsamling. De släppte totalt sex stycken singlar under åren 1985-1990, men inget album. Bandet bestod av Carl-Fredrik (Charlie) Häggqvist och Roland Ebert och från början kallade de sig Roland & The Flying Albatross Band, senare förkortat till Ratfab. Men, som sagt, som Moby Dick gjorde de i alla fall små avtryck i skivhyllorna, och deras sista singel ”Varje gång jag blundar” släpptes t o m på ”stora” Sonet, där f ö Charlies pappa var chef…

Moby Dicks tidigare singlar kommer säkert att dyka upp här, men det är med denna, den femte, som de enligt mig når sin höjdpunkt. Rent krasst kan man konstatera att det kanske beror på att de här tagit producenthjälp av Anders Hansson – medlem i bl a Otitis och Secret Service och långt senare producent för bl a Alcazar, BWO, Agnes och Lena Philipsson. ”Song From the Radio” blev en mindre radiohit och tillbringade någon vecka i de lägre regionerna av Trackslistan.

Moby Dick – Song From The Radio
1988 Redhouse Records (Charlie & Roland)
Producent: Anders Hansson

 

2 thoughts on “Moby Dick – Song From The Radio (1988)

  1. Bra låt både på A och B-sida. Köpte den nyligen på loppis för 10 kr.
    /Micke i Gävle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *