J Johansen – Radio Waves (1987)

J.Johansen - Radio Waves

Våren 1995 dök Jan Johansen upp i sin skinnrock och tog hem Melodifestivalen med ”Se på mig”. För de allra flesta var det första gången man stiftade bekantskap med mannen i skäggstubb, men han hade vid det laget varit i branschen länge. Redan 1984 fanns han med på Magnum Bonums ”Over and out” och tre år senare solodebuterade han med hjälp av Mats Hedström (från just Magnum Bonum och ofta förekommande som låtskrivare/producent). Singeln ”Radio Waves” är avsevärt mycket ”syntigare” än Jans senare stil, och den gavs f ö ut på KGR Music som drevs av Mikael Rickfors.

Intressant var att jag när jag skulle lägga upp min vinylrip på YouTube hittade ett klipp med originalvideon från 1987, så den får det bli istället:

J Johansen ‎– Radio Waves
(Johansen/Hedström)
1987, KGR Music
Producerad av Mats Hedström

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *