Uffe Söderberg – Fallen ängel (1988)

 

Uffe Söderberg - Fallen ÄngelDags för nästa f d Shanghai-medlem. Uffe Söderberg var sångaren i bandet, och enligt vad jag förstått den som stannade kvar längst när marken började gunga och uppbrottet var nära. Efter bandets fall slog han sina påsar ihop med ABBA-sonen Peter Grönvall i Sound of Music/One More Time och släppte till att börja med tre singlar i eget namn, där det här är den första…

Låtskriveriet för bl a One More Time fortsatte under 90-talet, samtidigt som han lät sin solokarriär ta en helt annan inriktning. Sedan dess är det utelsutande instrumentalt och elektroniskt som gäller, dels i ambientgenren som Sephiroth och dels på senare år som filmmusikskapare och ljuddesigner, mest i olika historiska sammanhang.

Uffe Söderberg – Fallen ängel
(U.Söderberg/C.von Melen)
1988 TMC/Eurozont
Producerad av Peter Grönvall och Uffe Söderberg

 

 

1 thought on “Uffe Söderberg – Fallen ängel (1988)

  1. Hei!

    Kanonlåt! Aldri hørt den før – men refrenget synes jeg har elementer fra Michael Jacksons ”Smooth Criminal”.

    Min mening er at solo-materialet til tidligere Shanghai-medlemmer er mye bedre enn hva de gjorde som gruppe.

    God helg ønskes fra Norge :-)
    LW

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *