Big Blue – Without (1989) // La-La-Land – There Might Be Times (1990)

 

Big Blue - WithoutDags för en ”dubbelpost”, och återigen handlar det om namn i rubriken som troligen är ganska obekanta för de flesta. Men, bakom gruppnamnen Big Blue och La-La-Land döljer sig två killar från Emmaboda-trakten, som själva skrev och producerade sina två singlar och där åtminstone den ene har låtit höra om sig senare…

Jim Valion, den ene av de två, övergav popkarriären och jobbar idag som röstcoach i Helsingfors.

La-La Land - There Might Be TimesNiklas Jarl, däremot, började samarbeta med Max Martin runt 2000, och fick då sitt genombrott i egenskap av låtskrivare åt Westlife. På senare år har han bl a skrivit H.E.A.T’s ”1000 Miles” i Melodifestivalen 2009, Jedwards ”Waterline” i Eurovision Song Contest 2012 och Loreens för tillfället aktuella ”Calling Out Your Name”.

 

Big Blue – Without
(Jarl/Valion)
1989, Elephant Records
Producerad av Niklas Jarl och Jim Valion

 

La-La-Land – There might be times
(Jarl/Valion)
1990, Grand Music

Producerad av Niklas Jarl och Jim Valion

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *