Karin Risberg – Marie Antoinette (1986)

Karin Risberg - Marie Antoinette

Karin Risberg deltog i Melodifestivalen 1986 med ”Stopp stopp stanna” och även om hon då missade finalomröstningen så har låten blivit något av en kultklassiker, åtminstone i schlagerkretsar. Det man kan konstatera är att hennes bidrag var ovanligt modernt, med den tidens mått mätt, för Melodifestivalen, med en produktion som lätt hade kunnat placera låten på en sydeuropeisk eurodiscoetikett – eller varför inte på Beat Box?

Bakom låten och produktionen låg två välbekanta herrar – dels den här tidigare omskrivne Peo Thyrén, och Kjell Lövbom. Kjell vem? Ja, Kee Marcello alltså – senare firad världsstjärna i Europe. Men, den där Melodifestivallåten var inte det enda de gjorde tillsammans – faktiskt strax innan släpptes ”Marie Antoinette”, som bl a åtföljdes av ett flertal artiklar och bildspecialer i OKEJ.

Men trots uppmärksamheten blev den ingen framgång, och enligt vad jag har förstått så blev det också slutpunkten på Karins korta popkarriär i rampljuset. Låten ”Marie Antoinette” fick dock nytt liv några år senare, när den blev ”1992” och släpptes på Peo Thyréns nya projekt Sha-Booms första album.

Karin Risberg – Marie Antoinette
(Lövbom/Thyrén)
1986, Unistar
Producent: Kjell Lövbom

 

EDIT 190106: Äntligen på Spotify!

2 thoughts on “Karin Risberg – Marie Antoinette (1986)

  1. Intressant att konstatera att Thyren återanvände musiken till Sha-Boom låten 1992 som ligger med på R.O.C.K. albumet från 1988.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *