Tusen Tigrar – Lost Inside Your Love (1988)

 

Här är ett band som nästan inte borde få vara med här. Men, för det första så är ju det bästa med en egen blogg att man får bestämma själv, och för det andra att trots att deras album faktiskt släpptes på CD, så var det under namnet Ten Tigers, till vilket de bytte efter att den här singeln släpptes. Ja, efter den släpptes första gången ska väl sägas – den återutgavs nämligen igen med det nya gruppnamnet.

Tusen Tigrar (Ten Tigers) - Lost inside your love3Nog med petitesser – Tusen Tigrar/Ten Tigers är ännu ett i raden av underskattade svenska artister/band som hade alla förutsättningar att slå stort, och som släppte riktigt bra singlar och album, utan att nå listorna. Bandet bestod av Tommy Kaså och Peter Hallström (båda senare välrenommerade låtskrivare, bl a i Melodifestivalsammanhang – och inte minst ligger Peter bakom ”Håll mitt hjärta” som låg 142 veckor på Svensktoppen med Björn Skifs) samt Jessica Glenmark, dotter till skivbolagsbossen Bruno Glenmark och legendariska sångerskan Ann-Louise Hansson och kusin till Anders & Karin Glenmark.

De släppte ett antal singlar och ett album, Just Good Friends, på ”pappas bolag” (Glen Studio), och det lär inte vara sista gången jag postar något från det bolaget här…

Tusen Tigrar ‎– Lost Inside Your Love
(Hallström/Kaså)
1988, Glen Artist Promotion/Glen Studio AB
Producerad av Pete & Tommy Tiger (Peter Hallström & Tommy Kaså)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *