BB042 | Miko Mission – Two for love (1985)

Något så ovanligt som en hitlåt! Eller ja, tre veckor i Trackslistans nedre regioner i januari 1986 kanske inte räcker för att kvala in som det? Kanske inte, men i min värld så är i alla fall en av de mer välkända Beat Box-låtarna, och tveklöst också en av de bästa!

miko-mission-how-old-are-you_1o8jf_n8shnMiko Mission, egentligen Pier Michele Bozzetti, var en av de stora italodiscohjältarna, och i hans hit ”How old are you” från 1984 så bekräftas verkligen tesen om att en stor del av eurodiscovågen iscensattes på rent jäkelskap av kreativa italienska affärsmän och producenter som ville driva med alla i Europa som föredrog engelskan före italienskan. Refrängen ”Now, how old are you, where is your harbour. Have many things to do, open the door. Yes, i live so true, without my lover. But tell me if the sky is blue, how old are you?” är ju nonsens på hög nivå på samma sätt som Miko Missions kollega Den Harrows artistnamn, som ju med italiensk frasering uttalas ”denaro”, d v s pengar

Men, över till den här låten då – som ju i alla fall har lite vettigare text. Låten skrevs av Miko Mission själv tillsammans med Graziano Pegoraro och producerades av pesudonymen Saar, vilket var David Zambelli och Walter Verdi som bl a låg bakom många av hitsen för Scotch.

Miko Mission – Two for love:
(Bozzetti, Pegoraro)
1985, Beat Box BB 7042
Prod: David Zambelli, Walter Verdi

Förresten, om din italienska är under kontroll; läs mer om Miko Mission, eller Don Miko som han också kallar sig, här: http://www.donmiko.it/index.htm. Där hittade jag f ö hans framträdande på San Remo-festivalen 1976 :-)

 

1 thought on “BB042 | Miko Mission – Two for love (1985)

  1. Det låter som att Two for love på Spotify är rippad från vinyl? Undra om mastertejpen är borta eller förstörd? Någon som har annan ide?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *