Mobile Homes – I Know I Will Die (1988)

 

Den klassiska ”kampen” mellan syntare och hårdrockare tas ofta upp som något typiskt för 80-talet, men det där är något som jag egentligen aldrig har förstått mig på. Inte för min egen del alltså – samtidigt som folk runtomkring en valde sida, så fanns tidigt både Twisted Sister och Scotch i min skivsamling. Och på den vägen är det – min ”röda tråd” genom musiken har snarare varit refränger och produktion, så även här på bloggen kommer det dyka upp såväl svartklädda Depeche Mode-kloner som hårdpermanentade spandexposörer. Det här inlägget hör till den första av de kategorierna :-)

Mobile Homes - I know I will dieMobile Homes är utan tvekan ett av Sveriges mest klassiska syntband med en karriär som startade i mitten av 80-talet och fortfarande är igång. Som populärast var de troligen i början av 90-talet med mindre hits som ”Hurt” och ”Something Better”, men som sagt så var de igång tidigare än så. Bandet bildades 1984 av Andreas Brun, Patrik Brun, Hans Erkendal och Per Lilifeldt och släppte debutsingeln ”Don’t Give It Up” två år senare. 1988 kom singel #2, ”I Know I Will Die”, och rent krasst – den stora anledningen till att jag ens köpte den när den kom, var att producenten hette Christer Sandelin och att den gavs ut på mitt ”favoritbolag” vid den tiden – Alpha Records. Och nej, jag ångrade aldrig inköpet…

Mobile Homes ‎– I Know I Will Die
(Andreas Brun)
1988, Alpha Records – ONESIN 083
Producerad av Christer Sandelin

 

Och här, en minst sagt halvtaskig inspelning från Sky Channel när de framför låten:

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *