Shanghai – Toner av en melodi (Jättemix) (1986)

sshalpshanghai

Jag har ju redan hunnit med att posta ett antal ’Shanghai-related-grejer’, men inte något med bandet i sig. Faktum är ju att det är svårt att säga om de platsar här eller inte – under en kort period, främst sommaren -86, så var de hur stora som helst. Ja, i alla fall om man använder OKEJ-profilering och skrikande tonårstjejer som måttstock – så särskilt mycket skivor sålde de aldrig, och egentligen var det bara singeln ”Bang, bang” som t ex blev en hit på Tracks. Men, idag passar de in under definitionen ”80-talsmusik som inte många minns, eller ens har hört”, inte sant?

Den första sättningen av bandet bestod av Uffe Söderberg (sång), Rex Gisslén (keyboards), John Sandh (gitarr), Niklas Bergqvist (bas) och Ralph Björklund (trummor) och i det formatet släppte de debutalbumet ”Shanghai”. Albumet producerades av Christer Sandelin och gavs ut i oktober 1985 på Alpha Records. Öppningsspåret var ”Toner av en melodi”, som sedan också fanns som B-sida på ”Rosalina”-singeln och i den här remixen på 12″-utgåvan.

Toner Av En Melodi (Jättemix)
(Gisslén – Söderberg)
1986, Alpha Records
Producent & Remix: Christer Sandelin

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *