Two On Each Camel – A Brand New World (1988)

Two On Each Camel - Brand New World

Mostly Men i förra posten var ju singelsläpp #2 på Telegram Records, här är #1 – eller i alla fall ett av dem. För medan etiketten på den här är TS-1, så var Mostly Mens T-2, och jag har en annan 7″ med etiketten T-1 (Go – ”Come with me into the bath”). Är du med?

Ok, strunt samma – här är i alla fall debutproduktionen från ett team som under 90-talet skulle komma att låta höra om sig en hel del, bl a som producenter och remixare åt Pandora, Ace of Base m fl. Joakim Björklund och Sören Elonsson (Sören von Malmborg) kallade sig då T.O.E.C, vilket naturligtvis är en akronym för Two On Each Camel – det ursprungliga namnet på teamet. Den här singeln var allt de släppte i eget namn, och det hela är väldigt mycket mer elektroniskt än allt de gjorde senare…

Two On Each Camel ‎– A Brand New World
(Joakim Björklund, Sören Elonsson)
1988, Telegram Records Stockholm – TS-1
Producerad av Dag Lundquist, T.O.E.C.

 

På Spotify:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *