Choo Chine – She’s Got Nothing But The Radio On (1986)

ChooChine - She's Got Nothing But The Radio On

Här kommer den första låten jag rippade och lade ut på YouTube, för två år sedan. Då var det mest för att ”skoja till det” och konstatera att det fyndiga titeltemat i den då aktuella Roxette-singeln She’s got nothing on (But the radio) inte var unikt…

Men nu är det ju så att den här låten, och bandet, också i allra högsta grad passar in här. Choo Chine var nämligen ett band som jag alltid har förstått var ganska välkända hos media och i musikbranschen när det begav sig, men utan att nå ut till den s k breda massan. Nu när jag kollar upp medlemmarna i bandet, så förstår jag lite mer varför. Drivande kraften kallade sig Carl Nosli, men hette egentligen Bengt-Erik Hillson, mer känd som ”Charlie” Hillson. Melodifestivalsexa 1982 med Då kommer min ängel och senare ganska frekvent låtskrivare och producent (bl a åt sonen Joakim, Vacker utan spackel, 2000).  Det samma gäller de två övriga; Christian Veltman (basist) och Ulf Westman (keyboards). Som Choo Chine fick de en mindre hit med I’m running out of things to say 1985 och släppte ett självbetitlat album samma år. Jag tycker dock att de två singlar som kom senare är mer intressanta, dels jullåten Everybody Wants A White Christmas och den här:

Choo Chine ”She’s Got Nothing But The Radio On”
1986, Polygram Records (Veltman/Hilsson)
Producent: Ulf Westman

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *