Cajsa Bergström – Följa en stjärna (1989)

Nu till någon/något som jag gillat skarpt (som det hette på den tiden) sedan det begav sig, och kan för mitt liv inte förstå vad som hände sedan, och varför det inte hände mer då?

bergstrom_cajsa_36022Jag talar alltså om Cajsa Bergström, tjejen som dök upp i som en outsider i den ’stjärnspäckade’ Melodifestivalen 1989 (minns Tommy Nilsson, Orup & Glenmark, Lili & Sussie m fl) och placerade sig som 8:a med ”Genom eld”, skriven av Uffe Söderberg från Shanghai. Den låten är en av mina personliga festivalfavoriter, och jag verkar inte vara ensam om det – men frågan är om någon annan vet vad som hände med henne sedan? Jag vet att hon var med på Uffes egen ”Ögon” samma år, men förutom det och Melodifestivalsingeln (med ”Följa en stjärna” på B-sidan) – nada…?

Här är alltså ”Följa en stjärna” – baksida på ”Genom eld”-singeln och faktiskt även utgiven som egen promo strax innan Melodifestivalen. Och, inte minst intressant? – låten (eller är det kanske texten?) är skriven av Per Gessle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *