Helen Arnesen – Dr Love (1986)


Intressant att notera att det ändå verkar finnas lite sug kring de här gamla grejerna. Den här låten lade jag upp på Youtube igår, och utan att så att säga ’tala om det för nån’ så har den ändå fått några visningar på det dygnet. Visst, inte på ’gangnam-nivå’, men ändå :)

18 - Helen Arnesen - Dr. LoveVad har vi här då? Jo, en riktig discoschlager, producerad av ingen mindre än Mr Rakt Över Disc – Claes ’Clabbe’ af Geijerstam. Även om han ju hade en lång karriär som artist bakom sig innan han blev mer känd som radio-DJ (och låååångt senare även Idol-domare), så finns det inte alldeles gott om alster som han faktiskt skrivit och/eller producerat. Inte i min värld i alla fall…

Artisten i fråga heter alltså Helen Arnesen och hade släppt ett album 1983 (”Body Stuff”) och då fått en mindre hit med en cover på gamla ”Bobby’s Girl”. Clabbe var i högsta grad inblandad även i det albumet, så frågan är om de sedan jobbade i tre år med den här uppföljarsingeln – och sen intet? För så ser det i alla fall ut i diskografin, inga fler releaser från Helen Arnesen – dock dyker hon 1989 i kultactionrullen ”The Wild Bunch” och har därefter verkat ha fortsatt på skådespelarbanan.

Förresten, som låtskrivare är också P.J Widestrand angiven – vid den tiden medlem i Trance Dance, bara som kuriosa då…

Helen Arnesen ‎- Dr. Love
1986, Alpha Records ‎-ONESIN 035
(Claes af Geijerstam, Helena Böhlin, P.J Widestrand)
Producerad av Claes af Geijerstam

2 thoughts on “Helen Arnesen – Dr Love (1986)

    1. Åååh, jag blir så lycklig av dessa måhända periferiska, men ack så välkomna, anekdoter. Tack! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *