7even 4orty 7even – Angeleyes (1989)


Om jag får lov att ’erkänna’ att där gårdagens post med Helen Arnesen kanske hörde mer till kul-som-kuriosa-kategorin, så hör det här utan tvekan till bra-på-riktigt-kategorin!

10 - 7even 4orty 7even - Angel Eyes7even 4orty 7even (så jobbigt att skriva, finns ju ingen logik alls bland tangenterna där…) var ett studioprojekt skapat av Anders Hansson – tidigare i Otitis och samtidigt i Secret Service och långt senare producent för bl a Alcazar, BWO, Agnes och Lena Philipsson. Han står för sång, produktion och låtskriveri, men har också två mycket kompetenta musiker vid sin sida; Mats A Lindberg (tidigare medlem i bl a det klassiska synthbandet Tredje Mannen och vid den här tiden basist på ”alla” Sonet-produktioner) samt Andreas Aarflot (väl ansedd kompositör och arrangör för bl a film och TV).

Bandet släppte fyra singlar under åren 1986-1991 – vilket visar att det inte var någon vidare högprioriterad verksamhet för dessa herrar. Låten ”Knock knock” från 1987 är nog den låt som är mest känd i och med att den hördes i filmen ”PS – Sista Sommaren” – visst minns du det? ;-) Det går inte att ta miste på ’närheten’ till Secret Service i soundet, men på just den här har många jämfört det hela lite med Electric Light Orchestra. Ja, varför inte? Snyggt, stort och väldigt väldigt bra är det i vilket fall :-)

7even 4orty 7even – Angeleyes
1989, Sonet Grammofon
(Anders Hansson)
Producerad av Anders Hansson
Exekutiv producent: Ola Håkansson

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *