Blue Machine – Lång het sommar (1990)

Tänkte ta och ikläda mig rollen som väder-schaman. ”Det kommer bli en lång het sommar…”, det kan väl funka? Samtidigt är det också återigen dags för en Shanghai-related. De kommer ganska frekvent, eller hur? :-)

19 - Blue Machine - Lång Het SommarHär handlar det om ett one-time-projekt från herrarna Uffe Söderberg och Peter Grönvall, för bådas del lite som ett markerat avslut på en fas i deras respektive karriärer. Uffe hade ju släppt några singlar (bl a ”Fallen ängel”) på Mariann-etiketten Eurozont, i samarbete med just Peter, men utan någon större framgång. För Peters del så hade Sound Of Music gått i graven och reinkarnationen Peter’s Pop Squad (som senare skulle bli One More Time) hade just kommit igång. Då bestämde sig alltså de två för att göra en ”sommarsingel”, fast liksom utan att applicera allt det där som en sommarsingel brukar ha – den är ju helt enkelt inte särskilt ”glass-och-bada-aktig”, utan bär ju tydlig prägel från ”tyngden” hos både Sound Of Music och Shanghai ”Mark II”. Eller nåt… :-)  Bra är den i alla fall, riktigt bra!

Blue Machine ‎- Lång Het Sommar
(Ulf Söderberg) 1990, Eurozont ‎- EZS 021
Producerad av Peter Grönvall och Uffe Söderberg
Tekniker: Anders Eliasson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *