Tara – Stockholms gränder (1983) + Taking your heart away (1985)

 

Så här skrev jag för dryga två månader sedan i inlägget om Small Talks ”Give me my heartbeat back”

- Tara - Stockholms gränder”I samband med att jag letade fakta och kuriosa om Small Talk, så hittade jag intressant info om Marika Skärvik och två singelsläpp med hennes tidigare band Tara – ”Stockholms Gränder” (-83), producerad av Sandelin/Ekman och ”Taking Your Heart Away” (-85), producerad av Ulf Wahlberg. Som sagt, mycket intressant eftersom jag aldrig tidigare hört talas om någon av dem.”

- Tara - Taking Your Heart AwaySå, därefter vidtog detektivarbetet och nu sitter jag här med båda singlarna i min ägo :) Dock vet jag ju fortfarande inte så mycket mer om det hela, inte mer än att det som sagt är Marika Skärvik som sjunger och har skrivit låtarna, tillsammans med keyboardisten Claes Björnelius. Kul att följa en ’doldis’ som Marika på hennes väg från den lite ’new-waviga’ Tara-singeln från 1983 och fram till Small Talks sista singel ”Falling 4 You”, 1991.

Stockholms gränder:

1983, Hot Records – HOTS 8310
(Christer Björnelius, Marika Skärvik)
Producerad av Christer Sandelin & Tommy Ekman

Taking your heart away:

1985, Hawk Records ‎- HAWK 1105
(Christer Björnelius, Marika Skärvik)
Producerad av Ulf Wahlberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *