Pow Wow – Indecent dreams + Tears in your eyes (1987)


Nu gick det några dagar mellan inläggen – så illa ska det inte behöva vara :) Men, nu kör vi – och djupt ner i skivbacken dyker vi! Jag vet att jag har sagt detta flera gånger tidigare, men det här är VERKLIGEN ett typexempel på min kategori ”Svensk vinyl”. A-sidan testades på Tracks och hamnade då följdaktligen på ett av hundratals blandband och långt senare dök den troligen upp i en realåda på nån loppis eller så. Allt däremellan och runtomkring är okänt :)

14 - Pow Wow - Indecent DreamsDet här handlar alltså om ett band som kallar sig Pow Wow, och som inte ville vara med på bild eller lägga ner nåt vidare arbete på ett singelomslag. De nöjde sig helt enkelt med att stoltsera med sina namn på omslagets baksida och, inte minst, att skriva och producera två grymma låtar – och det är ju det enda vi bryr oss om, inte sant? Bandet bestod i vilket fall av Lasse Karlsson och Mikael Wohrne, men för sången står Lars-Peter Jansson som av omslaget att döma inte räknades som medlem…

Singeln släpptes på Start Klart Records som bl a senare gav ut Svenne Rubins, Perssons Pack och Östen Mä Resten, så man kan väl konstatera att det inte blev bättre med tiden…

Pow Wow – Indecent dreams
(Lasse Karlsson och Mikael Wohrne)
1987, Start Klart Records

 

Pow Wow – Tears in your eyes
(Lasse Karlsson och Mikael Wohrne)
1987, Start Klart Records

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *