Trixie – Jag behöver sommaren + Varm väntar gryningen (1990)

 

Man kan ju konstatera att jag inte är ensam om att tanka upp gamla bortglömda vinyler i digitaliserad form på internet, så därför är det kul att ibland kunna ”vara först” med något :) Och så verkar det vara när det gäller den här singeln.

Trixie - Jag Behöver SommarenTrixie har jag skrivit om förut, när jag lade ut debutsingeln If you walk away i vintras, så om själva bandet finns inte så mycket mer att säga. Deras album och tillhörande singlar var helt enkelt magnifika och de står idag som ett lysande exempel på en popgrupp som visste vad de sysslade med, men som ändå inte riktigt ”nådde ut”. Dessutom verkar det som om det fanns planer på en fortsättning och en liten kursändring – för när det tidigare materialet var på engelska, så kom det på vårkanten -90 en ny singel – på svenska, delvis samarbete med Tommy Ekman. Han satte sin tydliga prägel på A-sidans Jag behöver sommaren, som går helt i stil med hans solomaterial vid den tiden (September, I dina ögon m fl). Även B-sidans Varm väntar gryningen är riktigt bra, en låt som killarna i bandet (Michael Ellgren och Anders Eliasson, båda tidigare i Shanghais andra upplaga, det minns ni väl?) själva låg bakom, tillsammans med bloggens hjälte Uffe Söderberg.

Som sagt, den här singeln dök upp, men det blev också det sista vi hörde av bandet Trixie, sorgligt men sant. Så njut nu av dessa, för bloggen ovanligt ’lugna och sköna’, bortglömda pärlor :)

Jag behöver sommaren
(Michael Ellgren, Uffe Söderberg)
1990, TMC/Eurozont – ECZ019
Producerad av Tommy Ekman

 

Varm väntar gryningen
(Anders Eliasson, Uffe Söderberg)
1990, TMC/Eurozont – ECZ019
Producerad av Michael Ellgren och Anders Eliasson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *