Shanghai – Bang bang (Hearts on fire) (1985)

R-445938-1217256104Här är ett kort(are) inlägg. Jag blev nämligen förvånad över att inte kunna hitta den här på YouTube – den långa versionen fanns, men alltså inte den här. Och ”den här” är alltså den engelska singelversionen av bloggens egna favoritbands hitlåt :)

Hösten 1985 låg Shanghai som bäst femma på Trackslistan med Bang bang, skriven av Uffe Söderberg och Rex Gisslén och den första av deras singlar som producerades av Christer Sandelin. Det är väl troligen den låt som flest skulle känna igen om man mer målmedvetet skulle försöka sprida sitt evangelium, men den var ju som bekant på svenska när den spelades på radio!

Men, om man vänder på den genomskinliga vinylsingeln (Åh, så vackert…) så hittar man alltså Bang bang med tillägget (Hearts on fire) och följdaktligen med en engelsk text skriven av allas vår Alexander Bard.

Shanghai ‎– Bang Bang (Hearts on fire)
1985, Alpha Records ‎– ONESIN 015
(Söderberg, Gisslén, Bard)
Producerad av Christer Sandelin
Körer, förutom bandet, av Paul Rein och Tommy Ekman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *