Videovision släppte en singel 1981 – är inte Halmstads mest kända band idag!

07---Videovision---Klockorna-Har-Tystnat-I-Notre-DameKontraster är alltid intressanta! 1981, samtidigt som bandet i det förra inlägget (Gyllene Tider alltså, för nytillkomna läsare…) var som störst, så släpptes den här singeln av ett annat Halmstadband. Kontrasten är gigantisk, både när det gäller det musikaliska (där Videovision nog får anses vara ’modernare’ med sin syntiga ’pop-new-wave-approach’) och inte minst när det gäller uppmärksamhetsmässigt. Gyllene Tider slog publikrekord i de svenska folkparkerna, Videovision fick inte ens ett omslag till sin singel…

Klockorna har tystnat i Notre Dame gavs ut av Johan Langer, som året därpå låg bakom genombrottet för likaledes Halmstadbaserade Chattanooga (Hallå hela pressen ni vet) och någon sorts koppling till Mariann-etiketten finns ju också, att döma av promostämpeln på etiketten. Mats Johansson heter upphovsmakaren…vem sa du? :-)

Uppdatering 130718: På den numera tyvärr avsomnade (men fortfarande läsbara) bloggen ”Skivtoppen” fanns också ett inlägg om den här – och en kommentar från en bandmedlem :) Tydligen producerades det hela av Magnus Uggla!? Läs inlägget här!

Uppdatering 130719: På den eminenta skivnördsidan Musikon fanns lite av samma komplettering, läs här.

Videovision – Klockorna har tystnad i Notre Dame
(Mats Johansson)
1981, Mylabel / Johan Langer Produktion

2 thoughts on “Videovision släppte en singel 1981 – är inte Halmstads mest kända band idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *