Holländska höjdare från då det begav sig….

Som ni har märkt så gör jag nu ett ambitiöst försök att höja publiceringstakten här på bloggen. Jag har ju så sjukt mycket jag vill dela med mig av :) Kanske innebär det inläggen ibland inte blir så omfattande, men något annat än bra (alternativt ’intressanta’) kommer de aldrig att bli. Idag delar jag dessutom videoklipp där folk rör på sig, d v s inte bara mina egna skivomslag :)

Dagens inlägg hör till kategorin ”bra” – i alla fall i min värld! Kom på att jag skulle lägga ut detta efter att båda artisterna dök upp i Spotifylurarna nu på förmiddagen :) Vi snackar idag inte om svensk vinyl, och inte heller om Beat Box-releaser, utan helt enkelt om två stycken 80-talsband som har en, eller ja…faktiskt tre, saker gemensamt. För det första är de från Holland, de bildades 1981 – och båda sångarna närmar sig falsett i flera av deras hits, främst refrängerna.

Fox+The+Fox+foxthefoxFox The Fox hörde hemma i holländska Groningen och bildades 1981 av Bert Tamaela och Sylvia Musmin. 1984 fick de en stor hit med Precious little diamond (bl a 5:a i Tyskland och USA), en låt som än idag ofta dyker upp i remakes, covers och samplingar – och det är väl ett bevis på att man gjort något bra, eller? :) Problemet med Fox The Fox är att hur jag än anstränger mig så hittar jag inga fler låtar som är särskilt roliga på deras totalt två album In The Dark Of The Nite (1984) och Diamonds (1989). Så, låt oss hålla till godo med klassikern:

929Med Time Bandits är det då lite skillnad. Deras fyra album under perioden 1982-1987 är fyllda med en hel del sköna låtar och ett gäng hits :) Mest känd av deras låtar, i alla fall i Sverige, är Endless Road från 1985 som var en förhållandevis stor hit bl a på Tracks. Mannen bakom det hela heter Alides Hidding och var alltså den som startade bandet 1981 och sedan skrev och framförde alla låtar med sin karakteristiska ’high-pitch’-röst. I likhet med Fox The Fox så slog även Time Bandits i viss mån i USA, i deras fall främst med I’m Only Shooting Love 1985. För min del väljer jag att idag rådigga nämnda Trackshit och inte minst Listen To The Man With The Golden Voice från 1983 – jag bara älskar den refrängen :)

 

2 thoughts on “Holländska höjdare från då det begav sig….

  1. Kul också att det finns en svensk medlem också, Åke Danielson. En motsatt till Cornelis, en svensk som i tonåren utvandrar till Holland! ;)

    /JS13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *