Andrea Doria – I mörkret med dig + A call of the wild (1986)

Back to basics. Trogna läsare vet vid det här laget att en av anledningarna till att jag överhuvudtaget började med detta i vintras, var att jag hade/har en hög med svenska vinylsinglar (med låtar som jag i de flesta fall tidigare också hade på kassettband, inspelade från radion) som jag tyckte/tycker är alldeles för bra för att leva vidare i det fördolda. Många av singlarna testades på Tracks, utan större eller till och med helt utan framgång, men de levde som sagt kvar på mina blandband och senare dök singlarna upp i 5 kr-backarna på skivbörsar och loppisar.

Andrea Doria - I Mörkret Med DigNågra av de låtarna och artisterna har jag redan lagt upp, men långtifrån alla – och i några fall så finns det fler låtar med en och samma artist. Så är fallet med dagens artist. De kallade sig för Andrea Doria och hörde hemma i Örebro. De släppte två singlar 1986, där den första Närmare dig (lyssna och läs om den här…) producerades av Johan Ekelund från Ratata och blev en mindre sommarhit det året. Uppföljaren I mörkret med dig kom på höstkanten, producerades av Janis Bokalders från Lustans Lakejer och totalfloppade – vad jag minns. Helt obegripligt i min värld, men det är ju inte direkt ovanligt…

Här är alltså Andrea Dorias singel #2 – både på svenska och engelska!

Andrea Doria – I mörkret med dig / A call of the wild
(Selinder/Sandgren/Larsson)
1986, Palladium Disc
Producerad av Janis Bokalders

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *