Filippa, Katz och Secret Service – en för alla, alla för en…

_Style - ABC (Schlager85_850x850)Javisst, till att börja med kommer här ännu en låt från Bert Karlssons samling Schlager ’85, men till skillnad från gårdagens Stylelåt, så släpptes den här senare på singel – och har faktiskt också redan varit med här på bloggen, men då i en senare version.

18 - Filippa - När Jag Ser DigDet handlar om Tim Norell & Ola Håkansson-skrivna När jag ser dig, som alltså aspirerade på en plats i Melodifestivalen 1985, framförd av Filippa Rundqvist – en ung tjej som av singelomslaget att döma inte var särskilt förtjust i att stå i rampljuset…? Låten är typisk för Secret Service ’franska period’ och jag hade gärna hört den med en något mer erfaren sångerska :) Det har jag inte, men däremot i Baton Rouges version (som jag lade upp här) från 1987. Peo Thyrén har då ändrat lite i texten och producerar den också i en lite mer ’hög-energisk’ version. Men, här är alltså Filippa från 1985:

R-1586438-1292277298På b-sidan på Filippa-singeln finns en annan Norell/Oson-låt som också har ’levt ett eget liv’. I den versionen heter den Visioner, men den är nog aningens mer känd som Bilder av dig (då med ny text av ’Pling’ Forsman) med gruppen Katz (Gunilla Backman och Hariette Johnsson) 1986.

R-351554-1101058625Men, redan 1984 gavs faktiskt låten ut första gången, av upphovsmännen själva på Secret Service-albumet Jupiter Sign, och under namnet Visions of you. På Katz’ album Female Of The Species finns också en version med den texten, men då i samma version som Bilder av dig. Hänger du med? :-) För övrigt anges Katz-versionerna av låten vara producerade av Billy Butt – fast produktionen är identisk med Norell/Oson’s egen åt Filippa?

Filippa Rundqvist – Visioner
(Norell-Oson)
1985, Sonet

Katz – Bilder av dig
(Norell-Oson-Forsman)
1986, Little Big Apple

Secret Service – Visions of you
(Norell-Oson)
1984, Sonet Grammofon

Katz – Visions of you
(Norell-Oson)

1986, Little Big Apple

 

 

2 thoughts on “Filippa, Katz och Secret Service – en för alla, alla för en…

  1. ”Bilder av dig” hade ett långt liv och var också B-sidan på Angels melodifestival ”Venus butterfly” 1992. Har inte jämfört versionerna så vet inte hur lika/olika de låter.

    1. ”-Va? Är den?”, tänkte jag först. Sen tänkte jag ett varv till, dubbelkollade och måste ju konstatera att så var det ju inte. Den ”Bilder av dej” är skriven Ljunggren & Almqvist, liksom det mesta av Angels material, och finns också med på deras album ”Äventyr i natten”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *