Soundbox ”Gryning” (1989) + Royalty ”Lycklig” (1986)

- - - Soundbox - GryningDen här singeln köpte jag för bara någon månad sedan, och när jag visade upp den tillsammans med annat ’nytt’ på bloggens Facebooksida, så fick jag höra att den här minsann var intressant att prioritera! Det var intressant i sig, eftersom jag själv inte hade en aning om vad detta var – jag köpte den på omslaget och på den korta beskrivningen som jag vill minnas handlade nåt om ’svensk syntpop’. Och ja, omslaget ger ju definitivt den associationen – synthigt och kanske lite mörkt och ödesmättat…

Så, döm om min förvåning när nålen levererar någonting helt annat! Visst, synthigt är det – men långtifrån mörkt och ödesmättat. Här har vi istället ett stycke uppsluppen och tidstypisk pop, lite i stil med So What och t o m åt Stock-Aitken-Waterman-hållet…

16 - Royalty - LyckligJag vet ju fortfarande inte vilka Soundbox är, men jag har mina aningar (bl a tack vare Discogs.com) om att i alla fall några av medlemmarna också var med i Royalty, som 1986 släppte ’den lite bortglömda synthklassikern’ Lycklig. Det känns inte helt otänkbart, men rätta mig om jag har fel ;-) I vilket fall så jag tillåter mig nu att göra den sammankopplingen och samtidigt då passa på att också presentera den gamla pärlan :)

Soundbox – Gryning
(Johansson, Ring, Kälvemark, Eriksson, Elgh)
1989, Garden Record Production

Royalty – Lycklig
(Johansson, Larsson, Eriksson)
1986, Sonet Grammofon

3 thoughts on “Soundbox ”Gryning” (1989) + Royalty ”Lycklig” (1986)

  1. Komplettera med PA Tronic’s LP ute på vift så har du Patric och Anders 80 talssynthande komplett.

    1. Eftersom jag ju envisas med att skriva om skitgamla grejer, så bevisas ju att jag inte är särskilt snabb ;) Nu läste jag din kommentar, googlade loss och insåg vad du pratar om. Med andra ord är det dags att komma in i matchen för undertecknad…

  2. Min kusin som sjunger. :) Grym låt! Har en första (och enda?) pressning bland gömmorna i föräldrahemmet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *