Paul Rein ”Dance Tracks” och lite nytt…

Jahaja, jag har rippat en vinylskiva (i realtid – fattar du vilken tid det tar? :D) och sedan lagt upp hela albumet på YouTube. ”-Fy på mig!” Eller? Jag har verkligen letat och kan för mitt liv inte hitta det här albumet ’officiellt aktivt’ någonstans, så då får det väl ändå lov att vara ok? Jag gör det ju dessutom hela tiden med mina dammiga gamla singlar, så därifrån är ju inte steget gigantiskt :)

3239969Vad för album talar vi om då? Jo, vi talar om Dance Tracks, det lilla mini-remix-albumet som Paul Rein släppte strax efter debutalbumet Communicate, och som följdaktligen innehåller remixar och tidigare outgivna versioner av låtar från debutalbumet – plus den nya Is it really love you’re after, som också släpptes som singel från Dance Tracks. Anledningen till att jag alltså lagt ut hela albumet, och nu delar det med er, är två – dels hänger alltsammans ihop, så att dela upp det låt för låt hade inte blivit bra, och dels så är det helt enkelt så himla bra :)

Paul+ReinPaul Rein lär väl egentligen inte behöva någon närmare presentation – du som läser det här har förmodligen lite samma smak som jag, och då är Paul Rein ingen okänd snubbe :) Tidigare i våras delade jag singeln Fantiserar med hans grupp Effect från 1983 – en liten föraning om vad som komma skulle, men det var ju när samarbetet med Sandelin & Ekman började runt 1985 som hans karriär började ta fart. Och även om han egentligen bara hade en ’riktig’ hit (Stop (Give It Up) som placerade sig ganska bra på Trackslistan), så är han i min värld en av de stora svenska 80-talsartisterna – trots att han efter sjundeplatsen i Melodifestivalen 1988 aldrig blev sig riktigt lik som artist (vilket nog i och för sig inte hade med det att göra, men ändå…)

Han släppte några plattor till, men försvann sedan från rampljuset. 1999 var han tillbaka, då som en av låtskrivarna till Christina Aguileras USA-etta Come on over baby (All I want is you). Som artist har han däremot arbetat vidare i det tysta – på nätet kan du hitta tre album under titlen Future Electric Lounge från 2009, men ännu intressantare – jag hittade idag (!) en ny låt från 2011 (All I Do, en Stevie Wonder-cover) och en nyinspelad version 2013 av euroklassikern Lady-O. Me like :)

Uppdatering 130827: Och nästan omgående fick jag tips på mer! Under 2011 släppte Paul tillsammans med sin fru Marie ett gäng låtar under namnet RXM Project, där de använt sig av flera intressanta artister bakom mikrofonen – bl a Gigi Hamilton från Style samt Jenny Silver, känd bl a från Melodifestivalen flera gånger om. Kolla in YouTube-kanalen: 22:22 Music Channel för att hålla koll på vad Paul och Marie har på gång! RXM-låten tillsammans med Jenny Silver, I believe in you kan du höra här nedan, tillsammans med allt det andra, men först som sagt – albumet Dance Tracks från 1987 – håll till godo!

Paul Rein – Dance Tracks (1987)
Originalproduktion: Christer Sandelin, Tommy Ekman och Paul Rein
Remixat av Paul Rein
℗ & © 1987 Alpha Records – ONE MLP001

Sid A:

Sid B:

RXM Project feat Jenny Silver – I believe in you (2011):

Paul Rein – All I do (2011):

Paul Rein – Lady-O 2013:

3 thoughts on “Paul Rein ”Dance Tracks” och lite nytt…

 1. Nu är det så att jag råkar tro på både tandfeer och min dotter vet hur det känns efter en natt sovandes på en ärta,,, så jag vill bara säga att steget är inte långt till varför en liten groda inte skulle varit en förtrollad prins i ett okänt antal år… // carola/ a fan

 2. Paul har dessutom släppt följande bossadoftande singlar ihop med sin fru Marie:

  Lite Rosse Här Med Dig 2010
  En Dag På Stranden 2010
  Snön Faller Inte Som Förut 2010
  Skönt Att Va Behövd 2011

  Han släppte också singeln Closure 2011 ihop med RXM Project, som i själva verket är han själv och som gett ut fler singlar med sång av bland andra Gigi Hamilton (!) och Jenny Silver.

  Och ifall du inte visste det så sjunger han duett med Nanne Grönvall i låten Kom Hit på hennes album Jag Måste Kyssa Dig från 2007.

  1. Oj Stefan, än en gång levererar du massa härlig ’tilläggsinfo’! Stort tack, och bara att jaga vidare alltså! Fast Nanne-duetten hade jag faktiskt koll på :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *