9T9 – Hypnotized (1987) + Surrender (1988)

Dags igen för ett lite djupare dyk i skivhögen, eller i varje fall till viss del. Det är nämligen så att när det gäller den här gruppen så har jag länge haft en singel liggande (med en låt som jag dessutom minns att den testades till Tracks), men bara för en vecka sedan så lade jag vantarna på ytterligare en singel med dem – en tidigare, och mycket bättre!

9T9Gruppen ifråga heter 9T9 (Jo, de skriver även ut det som ’Ninetinine’ här och där på omslagen, men i själva loggan är det som synes förkortningen som gäller. Enligt vad jag nu alltså har förstått så släppte de två singlar 1987-88, där jag alltså vill minnas att den senare testades på Tracks, för den hade jag på ett blandband :) Surrender, som den låten heter, är en ganska seg ’halvballad’ som jag nog inte hade tänkt att lägga upp här – om det inte vore för att jag alltså alldeles nyligen hittade en annan singel med dem. Den heter Hypnotized och verkar alltså varit deras första singel. Och den är bra! Varför blev de så tråkiga sen? ;)

3234782Annars verkar det här bandet vara ett sånt där man ofta hittar medlemmar som sen ’blev nåt stort’ – de skrev och producerade själva, men låg på ett förhållandevis stort skivbolag. Robert Sholtz heter basisten, som också producerade, och skrev låtarna tillsammans med sångaren Jock ’Tai’ Millgård – men om dem har jag inte kunnat hitta nåt mer. Däremot hette trummisen Johan Norgren – han hade tidigare varit med i Standby (Carolas grupp före genombrottet) och var senare bl a med om att bilda Pontus & Amerikanarna och har spelat bakom många kända svenska artister. Men, hur mycket han i praktiken hade med musiken i 9T9 att göra, det vet jag inte…

Nog babblat, här kommer först Hypnotized och B-sidan Stranger (In her heart) samt Surrender och B-sidan Wildlife – d v s hela (?) 9T9’s diskografi :)

9T9 – Hypnotized
(Sholtz/Tai)
1987, Polygram Records

9T9 – Stranger (In her heart)
(Tai)
1987, Polygram Records

9T9 – Surrender
(Sholtz/Tai)
1988, Polygram Records

9T9 – Wildlife
(Tai/André)
1988, Polygram Records

6 thoughts on “9T9 – Hypnotized (1987) + Surrender (1988)

 1. Oj, tack Robert! Så dessa singlar var alltså inte hela diskografin – och dessutom fanns alltsammans på Spotify! Jag vill ju minnas att jag har letat tidigare, så kanske har det hänt nyligen?

  I vilket fall, stort tack! Och alltid lika roligt när de ’omskrivna’ vill hjälpa till!

 2. Du hittar dessa singlar + deras album ”Wall of Love” på Spoitify
  spotify:album:7qr5fGFySOu4KBO7z7ASV0
  och singlarna här spotify:album:0AGAUchOBAd09BgecAo7nl

  MVH/Robert Dawid (ex. Sholtz)

 3. Johan Norgrens bror heter Pontus Norgren, hårdrocksgitarrist i band som The Poodles och Hammerfall, Pontus var även roddare på Shanghais första turneér.

  1. Det där med att Johans bror var gitarristen Pontus visste jag faktiskt, valde bara bort den infon ;-) – men roddandet var ju skön kuriosa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *