7even 4orty 7even – Knock knock (1987)

Vid det här laget har det hunnit bli en hel del låtar och artister som jag nämnt i förbifarten, och mer eller mindre utlovat att de ska dyka upp senare. Det här är en sån…

3240287I april skrev jag om 7even4orty7even och deras ’Angeleyes’ – ett riktigt mästerverk i ’störst ljud’-genren, och då nämnde jag att den mest kända låten från detta studioprojekt, under ledning av Anders Hansson, troligen var Knock knock. Detta då för att den 1988 var med i PS – Sista Sommaren – en film som jag tror att de flesta tonåringar stiftade bekantskap med då det begav sig, eller? Välkänd eller inte (den testades f ö på Tracks redan när den släpptes på singel 1987, och var då ’naturligtvis’ chanslös) – det här en riktig hit. För visst mäts hitfaktorn i antalet ’la-la-la’ och ’oh-oh-oh’? ;-) Jag har vanligtvis lite svårt för låtar som just innehåller de där elementen så här mycket – men samtidigt kan jag inte annat än att älska soundet från Secret Service-fabriken. Bara njut ;-)

7even4orty7even – Knock knock
(Anders Hansson)
1987, Sonet Grammofon
Producerad av Anders Hansson

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *