Avalon – Baby you’re my love (1990)

Ah, vi kör en låt till som liksom har legat och väntat på sin tur – men, vi kombinerar den också med en efterlysning…

Redan i januari skrev jag om bandet Avalon – eller nja, jag skrev egentligen inte så mycket, för jag visste egentligen ingenting alls om dem. A view of America, som den låten hette, var en av mina gamla favoriter från den delen av skivlådan där de bortglömda svenska pärlorna ligger, men jag visste som sagt bara det som gick att utläsa av det omslaget – nu när turen kommer till ’uppföljaren’ Baby, you’re my love, så har jag faktiskt luskat ut lite mera…

15 - Avalon - Baby You're My LoveBandet var hemmahörande i Eskilstuna, och det var mycket riktigt som jag misstänkte, att låtskrivarna Patric Fransson och Gustav G.G Florén också är ledfigurerna i bandet i egenskap av sångare respektive gitarrist. Senast resonerade jag också om att det kändes som att det här bandet var tänkta att bli nåt stort – och minsann, till den här singeln hade de lämnat Billy Butt och Little Big Apple och fått med sig producenterna Bobby Ljunggren och Håkan Almqvist (eller om det kanske var tvärtom…), vilka ju senare skulle ligga bakom massor av hits och Melodifestivalklassiker. Dock låter ju Baby you’re my love precis som A view of America – och eftersom den första ju floppade, så gick det inte bättre för den här. Så, av Avalon blev intet…

3232271Intressant är dock att jag nu också, än en gång via eminenta Musikon, hittade en singel som bandet släppte innan A view of America. 1987 kom nämligen How about it, med gruppnamnet av någon anledning stavat Avalone (se här intill…) Har någon den? Har någon hört den? Jag är väldigt nyfiken ;-)

Avalon – Baby, you’re my love
(Gustav Florén och Patric Fransson)
1990, Eurozont – EZS 020
Producerad av Bobby Ljunggren och Håkan Almqvist

 

2 thoughts on “Avalon – Baby you’re my love (1990)

 1. Jag har den. Den är mer AOR än de senare plattorna. Bra, men lite ruffig sång. De hade då även med en keyboardist och trummis som inte var med på de sista plattorna.
  De hörde vidare hemma i Stockholm/Handen/Haninge.
  Avalon(e) släppte sammanlagt fyra vinylsinglar, en MLP och en MCD.
  Mer info kommer i min tredje encyklopedi som släpps i november! ;-)

  1. Tackar! Så du menar att mina slutsatser och fabulerande hamnade lite geografiskt fel den här gången? Hmm, nånting fick mig att placera dem längre in vid Mälaren, men ok :)

   Åh, spännande – det innebär att jag borde försöka få tag på de två första volymerna först ;) Det har liksom aldrig blivit av, och mitt specialintresse är ju inte direkt den hårda svängen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *