The Arrows – kanadensiskt AOR-band i holländsk remix

Det här är inte första gången jag hamnar i Holland när jag bestämmer mig för att skriva om nåt annat än svenskt eller Beat Box. Fast, den här gången hamnar jag egentligen inte i Holland – kanske har aldrig ens det här bandet varit i Holland – men ändå…

TheArrows-TalkTalkThe Arrows är nämligen ett kanadensiskt band i den s k ’High-Tech-AOR-genren’ och för mig stilmässigt närbesläktat med t ex Mr Mister – ett f ö och lite bortglömt kvalitetsband från 80-talet ;-)

The Arrows bildades 1981 och hade ett gäng hits i hemlandet innan de splittrades 1986, bl a den här låten, Talk Talk. Men, grejen är den att när den 1985 släpptes på singel och på albumet The Lines Are Open i Kanada, så lät den inte alls så här. För 1986 gavs den nämligen ut i Europa, av tyska A&M, och var då alltså remixad av holländska ’super-bröderna’ Bolland! (Ja, bröderna Bolland kommer naturligtvis få ett eget inlägg i sinom tid, i egenskap av männen bakom bl a Numero Uno och Falcos största hits…men det är som sagt en annan historia).

Jag minns att den här versionen testades på Tracks och jag föll som en fura, som det ju heter… Jag fullkomligt älskade Bollands typiskt energiska produktion av något som jag alltså tyckte lät lite som Mr Mister – men, inte kom den in på listan inte…och inte har jag någonsin hört den igen, någon annanstans än på mitt blandband och på min långt senare införskaffade vinylsingel!

Så, håll till godo! Och längre ner hittar du också originalvideon, d v s utan den holländska touchen – som ren kuriosa… ;-)

The Arrows – Talk Talk
(David Tyson, Dean McTaggart)
1986, A&M Records
Originalprod: David Tyson
Remix: Rob & Ferdi Bolland

[wpdevart_youtube]pmqoIfuWYTw[/wpdevart_youtube]

[wpdevart_youtube]YC_wqQxKW2U[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *