Cotton Club – Ingenting kan stoppa oss / Jimmy min ängel + Leyla – Åh Amadeus

 

Det är ingen hemlighet längre att jag gärna rör mig i Secret Service-, Style- och Shanghai-domäner (för att avrunda ganska grovt) så man kan ju lugnt räkna att det med jämna mellanrum (eller ibland ganska högfrekvent) kommer att dyka upp material som på något sätt är relaterat till någon av de grupperna. Här har vi något som då kan sägas vara Secret Service-relatera, och vi får väl lov att dessutom kalla det högfrekvent, eftersom det handlar om Anders Hansson – för andra gången inom en vecka…

3241853Cotton Club, anförda av Richard Häger, är i och för sig ett välbekant namn även utan att behöva kopplas till Sonet och Secret Service. De har funnits på krogscenen i ca 30 år vid det här laget, och gör ju alltså så fortfarande – man får väl kalla dem för ett ’coverband med stil’, idag ofta med cocktail-profil på sin underhållning – bl a kan nämnas att de spelade på bröllopsfesten efter prinsessbrölloppet 2010.

R-1891642-12505997841984 debuterade de på restaurang Strömsborg i Stockholm, och samma år även på skiva – albumet Cotton Club innehöll bara covers, vilket till största delen även gällde uppföljaren Nattens Puls från 1985. Båda de albumen producerades av Anders Hansson tillsammans med Jimmy Jimenez – d v s duon Otitis, som naturligtvis kommer dyka upp här nån gång inom snar framtid! Från det senare har jag hämtat deras cover på Real Life’s Send me an angel, på svenska Jimmy, min ängel – lyssna på klipp längre ner…

Leyla-ÅhAmadeusI täten för bandet har som sagt alltid sångaren Richard Häger funnits, och även om han har gjort en del ’soloutflykter’ så är det i Cotton Club han hör hemma. Dock har sångerskorna vid hans sida skiftat genom åren, men med från början var t ex Leyla Yilbar – nästan kvalificerad för Melodifestivalen 1985  och sjöng Fly with me (Lenas sång) i filmen Såsom i himmelen 2004, och dessutom släppte hon 1986 Peo Thyréns & Freddie Hanssons Åh! Amadeus på singel – före Lena Philipsson. Lyssna på den längre ner – ett tillfälle för mig att alltså än en gång få in lite Peo Thyrén i inläggen ;-)

1988 hette sedan sångerskan vid Richards sida Diana Will, men producent var fortfarande Anders Hansson, när singeln Ingenting kan stoppa oss släpptes – en riktigt skön och bortglömd liten pärla. Den tar vi först :)

Cotton Club – Ingenting kan stoppa oss
(Anders Hansson – Suzzie Tapper)
1988, Sonet Grammofon
Producerad av Anders Hansson

[wpdevart_youtube]-lTDPLgprZY[/wpdevart_youtube]

Cotton Club – Jimmy, min ängel
(Sterry – Zatorski)
1985, Sonet Grammofon
Producerad av Anders Hansson & Jimmy Jimenez

[wpdevart_youtube]by1hiP8qNtQ[/wpdevart_youtube]

Leyla – Åh! Amadeus
(Peo Thyrén – Freddie Hansson)
1986, Sonet Grammofon
Producerad av Freddie Hansson

[wpdevart_youtube]FAshq_btGw4[/wpdevart_youtube]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *