Hedström och Von Gerber i två generationer – DoDo-DaDa (1987) och The Honeydrops (2002)

Det här med gamla favoritlåtar, det är ett intressant kapitel. För min del tror jag att jag tidigt fick en förkärlek för låtar som jag egentligen liksom bara fick höra en gång, d v s oftast att de testades på Tracks, misslyckades att komma in på listan, och sedan aldrig hördes igen – förutom på de där älskade blandbanden då :)

05 - DoDo-DaDa - Dancing With The DevilDet här är en typisk sån låt. Jag har inget som helst minne av när jag spelade in den, men någon gång 1987 måste det ju ha varit – och jag har inte heller nåt minne av om jag vid det laget förstod eller brydde mig om vilka som dolde sig bakom namnet DoDo-DaDa. Det är ju nåt som jag tycker är mycket intressantare idag, när nörderiet har tagit över :)

Bakom detta fantastiskt meningslösa bandnamn döljer sig nämligen två mycket välmeriterade herrar som vanligtvis brukar ägna sig åt mer gitarrbaserad musik, men här fick för sig att göra…ja, en synthlåt!

Herrarna ifråga är Fredrik von Gerber (medlem bl a i Orups första band Intermezzo, i Noice, Easy Action och Rat Bat Blue) samt Mats Hedström (medlem i Magnum Bonum, låtskrivare och producent åt många svenska artister, och i dagarna aktuell som medlem i folkpopduon Tiny Tornado) och ja som sagt – de fick till en riktigt trevligt obskyr och ’radio-synthig’ liten pärla här!

DoDo-DaDa – Dancing with the devil
(Mats Hedström – Fredrik von Gerber)
1987, KGR Records

[wpdevart_youtube]xTpnp2hr5so[/wpdevart_youtube]

Kuriosa är sedan att på omslaget finns ett tack till ”Zarah ’I love you’ Hedström – samma Zarah som 2002 tillsammans med Malin von Gerber (Jodå, vänskapen verkar ha bestått även i nästa generation…) deltog i Melodifestivalen som The Honeydrops med låten It Takes 2. Har du glömt den? Här är den…

[wpdevart_youtube]PTedbSAe7M0[/wpdevart_youtube]

 

1 thought on “Hedström och Von Gerber i två generationer – DoDo-DaDa (1987) och The Honeydrops (2002)

  1. Ja, intressant hur Tracks skapade kollektiva minnen för så många bara av att spela en viss singel. Jag hade också DoDo-DaDa på ett band inspelat från Tracks, men det tog rätt många år innan jag ens såg singeln i verkliga livet. Lite samma problem som med Moby Dick-singlarna.

    Rätt kul när man hör låten med lite distans. Den låter rätt mycket Secret Service anno 1985 (Let Us Dance.., Night City) som i sin tur väl skulle låta som Queens ”Radio Gaga”.

    Själva Tracksprogrammet där singeln testas finns förresten att lyssna på här:

    http://radiogodis.se/RadioGodis/Tracks/Tracks/Tracks_871017.mp3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *