Double Oh! – Do do I do (1985)

 

Vi kör en till – och jodå, låt oss fortsätta med ’do-do-do-andet’ :) Här är en grupp och en låt som varit ett mysterium för mig i drygt 25 år vid det här laget.

07 - Double Oh - Do Do I DoÄven den här spelade jag in från radion, men om det var från Tracks det minns jag faktiskt inte – och jag minns absolut inte om nån vid den tidpunkten berättade nåt om gruppen? Grejen är nämligen den att gruppen Double Oh! gav ut två singlar på Sonet under 1985 (den här och Cinderello Cinderello) och jag har alltid tyckt att det också låter väldigt svenskt om både sång och produktion. Men, på omslaget står det att bandet består av Gustavo Carol och Ana Ixx, och att låten är inspelad i London. Alltså egentligen ingen annan svensk koppling än att den som sagt är utgiven på svenska Sonet.

Att någon skulle kunna hjälpa mig att räta ut frågetecknen känns i det närmaste utopiskt, men man vet ju aldrig – så sent som igår så visade sig ju läsekretsen besitta oanade kunskaper ;-) Jag ska väl också nämna att internets alla sökmotorer har gått varma, och mer än att de två singlarna finns på Discogs och liknande ställen går ej att finna. Förresten, glömde jag nämna att jag tycker den här låten är riktigt riktigt bra? :)

Double Oh! – Do Do I Do
(Gustavo – Arlt / Gustavo – Hob)
1985, Sonet Grammofon – T-10169

7 thoughts on “Double Oh! – Do do I do (1985)

 1. Det verkar som att Ulf och Gustavo är samma person. Vilket isåfall styrker sambandet med Secret Service/Night Station.

  Vet inte vad jag fått idén om Norells inblandning. Alltid bara ”vetat” det, kanske sades det på radio eller liknande. Kan han vara Hob i låtskrivargänget, kanske?

 2. Detta var faktiskt just en engångsgrej, även om jag håller med om det mesta udda man hittar visar sig ha kopplingar till annat.

  Gustavo Carol heter Gustavo Karneman och var (är?) i reklambranschen.

  Tim Norell proddade under pseudonym, eventuellt skrev han också. Har inte singeln framför mig nu. Brukar normalt sett inte ta med den till jobbet :)

  1. Åh, detta är ju underbart! Gustavo Karneman säger du? I vilken grad kan han då vara relaterad till Ulf Karneman som var ett annat Sonet-relaterat frågetecken för en tid sedan? https://www.beatbox.se/2014/04/18/night-station-loving-nights-1985/

   Och eftersom jag oftast har mina skivor på jobbet ;) så kollade jag. På ”Do do I do” står ingenting om någon producent, däremot anges uppföljaren ”Cinderello Cinderello” vara producerad av Double Oh. Helt enkelt. Är du säker på Norell-produktionen, det vore ju isf något att lyfta fram :)

 3. Den här låten testades på det allra första Tracks som jag spelade in, den tredje för hösten 1985. Och i den säger Kaj Kindvall att Double O är en svensk kille-tjej-duo som åkt till London för att spela in låten, så bandet är i så fall svenskt. Troligen är Gustavo Carol och Ana Ixx artistnamn.

  Håller med om att låten är kanonbra! Förstår inte att den blivit så bortglömt. Även Clabbe spelade den i ett Rakt Över Disc.

  1. Ah, än en gång kan man konstatera att jag borde haft bättre ordning på mina inspelningar från Tracks. Men OK, då får vi ju tro att det i alla fall är klarlagt så långt. Nu är ju dock frågan på allas läppar – vilka döljer sig bakom artistnamnen!? Erfarenheten visar ju att det sällan är engångsföreteelser att folk gör bra grejer :)

   Stort tack, Jörgen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *