Sarah – Tokyo Town (1986)

 

Fredagseftermiddagens underhållning består idag av en mer eller mindre bortglömd hit!? En låt som för mig till viss del definierar det som var så fantastiskt med 80-talet – då krävdes ingen image, inget rykte, ingen marknadsföring, inga kända producenter eller låtskrivare för att få en hit. I och för sig krävdes det kanske inte något stort artisteri heller, men det är ju i så fall det enda som är likadant idag :)

TR-1585783-1265442318okyo town låg fyra veckor på Trackslistan hösten 1986, vilket faktiskt gjorde Sarah till den 18:e populäraste kvinnliga soloartisten på listan det året. Sarah, vem? Ja, det har jag också frågat mig många gånger. Jag har inte koll på vad Kaj Kindvall sade om henne i programmen, och det känns som att det skulle kunna ha varit en av ytterst få möjligheter att faktiskt få veta mer.

FrontHennes fulla namn verkar vara Sarah Bendavar-Wilson (om man kan lita på Discogs) och låten är skriven av två tyskar som annars skrev ’tyska standardschlagers’. Jag har i alla år varit helt övertygad om att det här var det enda hon släppte, eftersom jag helt enkelt aldrig hade hört nåt annat. Men, som så ofta, man kan hitta det mesta på nätet – 1989 verkar det ha släppts ett album (se här intill) där bl a nedan länkade Walkie Talkie Tanzie finns med. Med ens känns det helt logiskt att vi aldrig hörde nåt mer från Sarah på listorna. Längst ner hittar du dessutom en annan låt skriven av samma team, vilken än mer bekräftar att Tokyo Town var en lyckoträff från deras sida. Artisten där är en av upphovsmännen, Michael Zai, under namnet Morris…

Sarah – Tokyo Town
(Jürgen Renfordt, Michael Zai, Billie Wilson)
1986, EMI
Producerad av JAM

Sarah – Walkie Talkie Tanzie (1986)

Morris – My Girl (Hollwood Dance Mix) (1986)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *