Uffe Persson – Heart To Heart (1988) och lite till…

På förekommen anledning så ställer bloggen nu tillfälligt över till ’schlagermode’, vilket i praktiken innebär att jag har lyssnat färdigt på Fancy för den här gången, och istället fördjupar mig i mer eller mindre obskyr schlagermylla – i alla fall över helgen! Och, det innebär inte minst att det nu kommer ett inlägg med tydlig schlagerkoppling…

persson_nastaDen här gången kommer det dock inte bli så värst mycket skrivet, eftersom det mig veterligen inte finns så mycket att skriva. Uffe Persson – de flesta känner ju väl till honom för hans oförglömliga framträdande (koreografi) i Melodifestivalen 1988, med låten Nästa weekend. Många minns säkert UffePerssonPhantom Of The Opera, duetten med Sofia Källgren som blev en hit. Men har du koll på vad han gjorde mer?

Albumet i fråga är idag ett svåråtkomligt objekt, främst på CD, för dem som jagar vill säga :) Det producerades av Lasse Holm, och för den som vågar, håll med om att det handlar om jäkligt välproducerad 80-talsschlager, framfört av en unik röst. Ja, om du nu har hört albumet? Jag väljer i vilket fall att nedan dela med mig av singeln Heart To Heart och albumlåten Private Property som smakprov.

uffepersson2007Efter Phantom-hiten 1989 blev det sedan tyst från Uffe, i alla fall i två år, tills det som sagt kom ett livstecken i form av singeln Candles In The Rain. Då hade han lämnat Lasse Holm, men inte var det sämre att istället produceras av Bobby Ljunggren och Håkan Almqvist – som ju då redan skrivit bl a Lena Ph:s Om igen och legat bakom t ex Erika och Angels framgångar, och senare skulle fixa en och annan Melodifestivalklassiker. UffePersson-CandlesInTheRain

Singeln totalfloppade, och sen…blev det VERKLIGEN tyst. Inte ett livstecken, inte det minsta, inte förrän 2007! Då dyker han upp på Pridefestivalen, kör sin gamla schlager (se bilden), och försvinner igen. Är det någon därute som vet vad mannen med det hopplösa artistnamnet har hållit på med? Vad han gör idag? Och var koreografin till Nästa weekend kom ifrån? :)

Uppdatering: Redan efter några minuter fick jag från säkra källor tips om att han jobbat i klädbranschen, bl a på H&M och NK, och för tillfället är CEO på hemelektronikföretaget Empire AB. Så det så, tack! :) Passar även på, när jag ändå är inne och editerar, att lägga till två TV-klipp – dels Nästa weekend i Melodifestivalen, och dels En kvinna som du i Fräcka Fredag.

Uffe Persson – Heart to heart / Private property
(Lasse Holm och Ingela ’Pling’ Forsman)
1988, Big Bag Records
Producerade av Lasse Holm

[wpdevart_youtube]8Y36OPjWIsI[/wpdevart_youtube]

[wpdevart_youtube]iRfxSYBj1xE[/wpdevart_youtube]

Uffe Persson – Candles in the rain
(Almqvist/Ljunggren/Lindblad)
1991, Ladybird Records
Producerad av Bobby Ljunggren och Håkan Almqvist

[wpdevart_youtube]B1_emZfrtZ4[/wpdevart_youtube]

Uffe Persson – Nästa weekend
(Lasse Holm och Ingela ’Pling’ Forsman)
från Melodifestivalen 1988

[wpdevart_youtube]7xydebyDzTQ[/wpdevart_youtube]

Uffe Persson – En kvinna som du
(Lasse Holm och Ingela ’Pling’ Forsman)
från Fräcka Fredag, 1988

[wpdevart_youtube]vS8L9uBWo3g[/wpdevart_youtube]

2 thoughts on “Uffe Persson – Heart To Heart (1988) och lite till…

  1. Om jag inte missminner mig jobbar Uffe som musiklärare (precis som alla andra före detta artister).
    För övrigt släpptes albumet även på CD, men den är jäkligt svårhittad. :(

    1. Stefan, jag har uppdaterat inlägget nu! Det bara exploderade på Facebook med mer info och fler klipp! Och att albumet finns på CD fick jag snabbt veta av en kompis som har det! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *