Audrey Landers – Never wanna dance (When I’m blue) (1988)

Kan inte låta bli, jag måste bara få utlopp för det här! Det är precis detta som är guldkanten med att ha en egen blogg – att ha möjligheten att skriva om, och dela med sig av, musik som ingen annan vill ta i :)

Nånstans mitt emellan eurodisco och dansband ligger den där typiskt tyska genren dit jag bl a räknar Mixed Emotions och en hel del av Dieter Bohlens produktioner. Och liksom när jag skrev om kanadensiska The Arrows så ’krävs’ det nästan av en transatlantisk artist att det finns en tydlig europeisk koppling för att de ska få vara med här. Den gången handlade det om en holländsk remix, den här gången handlar det om en amerikansk artist som i praktiken har emigrerat till Tyskland :)

audrey-landersAudrey Landers, som då detta handlar om, är för de allra flesta naturligtvis känd som Afton Cooper i Dallas. I samma veva som TV-serien började sändas i USA, 1978, så debuterade hon också som skivartist ’over there’. Men det var dock först när serien hade slagit stort i Europa som även Audreys karriär som sångerska tog fart, runt 1983-1984. Hennes skivor producerades i Västtyskland och alltsom oftast så bestod också repertoaren av tyska schlagers, som t ex Manuel Goodbye och  Playa Blanca som hon fick stora hits med 1983.- Audrey-Landers---Never-wanna-dance-(When-I'm-blue)-(1988)

Men, låten som jag alltså inte kan låta bli att dela med mig av är några år ’nyare’. Never wanna dance (When I’m blue) släpptes 1988 och fanns med på albumet Secrets – som till skillnad från tidigare alster mest bestod av nytt material. Never wanna dance… är skriven av tyskarna Alexander Seidl och Joachim Horn-Benges (också ’kända’ under namnen Al Camarro respektive Little Big Horn), som båda bl a skrivit låtar åt ovan nämnda Mixed Emotions, Nino de Angelo samt Al Bano & Romina Power – idel ädel schlagereuro :) Så, sänk garden nu och ta in detta lysande exempel på ’dålig smak’ ;-)

Audrey Landers – Never wanna dance (When I’m blue) (1988)
(Seidl/Horn-Benges/Landers)
1988, WEA
Producerad av Al Camarro & Little Big Horn

[wpdevart_youtube]TzTU-dG5atI[/wpdevart_youtube]

2 thoughts on “Audrey Landers – Never wanna dance (When I’m blue) (1988)

  1. Jag visste inte att hon var sångerska också.
    Påminner lite om C.C. Catch.
    Tack för tipset! :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *